Sunday, February 27, 2011

~ tak TAHU yang mana SATU ~

mukadimmah : aku adalah di antara golongan wanita yang sudah mula merasai perubahan pada kulit wajah, adakah kerana aku SUDAH TUA?, adakah kerana aku SUDAH BERUBAH? (berubah tentang ape...), adakah kerana aku sudah tak .?????..,adakah kerana aku lupa menjaga KULIT WAJAHKU?...jawapannyer...ntahlah..tak TAHU yang mana SATU...

Neutrogena ?



 SK-II ?



Nano White ?


p/s : tengQ pada kawan-kawan yang membantu aku dalam pencarian benda ini...hihihi 

~ iklan sekejap, pencuci muka apa yang paling sesuai???, tolong rekemen kat saya....TQ
February 17 at 2:10pm ·  · 
  • 50 of 61

    • Farahiyah Adilah Farahiyah mida:tima ksh yer sokong farah...ni first time sokong...klu x,asyk gaduh jer...:p
      February 17 at 2:42pm · 

    • Nik Hafizi i rse pling sesuai ialah axion kot...hahahahahaaa:-p
      February 17 at 2:43pm · 

    • Syima Shafie farah : bagus2, jgn gaduh2, puan & cik yg comei, tolong tulun saya
      February 17 at 2:45pm · 

    • Syima Shafie Nik Hafizi : tolong ignore je komen dari mamat ni, wekkkk
      February 17 at 2:47pm · 

    • Nur Adeim Farah:mu gtu r farahiyah adilah farahiyah..hahaha
      syima:ada smua..coz baru ni g wtson dia syorkan klit muka y xmslah baik pkai ntrgna..mida pkai rs ok jer..dah abis xbli2..hehehe

      February 17 at 2:47pm · 

    • Syima Shafie ooo yer, suke2, bila lepas cuci muka tu, rase kering ngan tegang tak kulit mid? brape se mid?
      February 17 at 2:48pm · 

    • Nur Adeim syima try tya org lak..mida nk g bli tp xsmpat lg..hehehe..dah lama xpkai pcuci ni..huhu
      February 17 at 2:50pm · 

    • Farahiyah Adilah Farahiyah mida:eleee.wt malu2 pulk mida ni....xpe lh da...demi mu,aku ngaku kalah lh...:p

      cma:better cma g check dlu muka cma jenis type pe...coz kulit kita berbeza ngn org lain..mayb pemcuci muka 2 sesuai ngn farh,tp xsesuai ngn cma

      February 17 at 2:51pm · 

    • Nur Adeim erm..rs lmbut..xmahal mn..lam 8-9 gtu la..y kcik..mcm y zt pkai btol biru...hehehe..klit myk n klit kring..
      February 17 at 2:52pm · 

    • Nur Adeim btul 2 frah..aku sokong..cek jnis kulit lu shma..
      February 17 at 2:54pm · 

    • Syima Shafie farah : cma jenis kulit kering, tu lah, nk cari yg ada moisturizer, tp ramai jugak org ckp pencuci netrogena
      February 17 at 2:56pm · 

    • Nur Adeim farah:alang2 b'fb ni..nti ada ms dtg kt HR erk..hehehe..
      February 17 at 2:57pm · 

    • Syima Shafie mid : dang lagi tuh, dakpe2, gunakan peluang yg ada utk ikat staf2 ke admin.hahaha
      February 17 at 3:03pm · 

    • Nur Adeim hahaha...ho la shima eh..ambik ksmpatan la etek..xpyh cal2 doh..hahaha
      February 17 at 3:06pm · 

    • Syima Shafie tu lah pasal...cma dok gi pon admin ari ni
      February 17 at 3:09pm · 

    • Kak Long Cma. pakai pucuk jambu je.....
      February 17 at 3:13pm · 

    • Syima Shafie eirk...nok wak guane tu kak nuyu weh
      February 17 at 3:15pm · 

    • Cik Axeera SK II...(^^)
      February 17 at 3:15pm · 

    • Syima Shafie best ni dengor petua org comei niiii
      February 17 at 3:15pm · 

    • Syima Shafie cik Axeera : mak oillll, tak termampu cayam
      February 17 at 3:16pm · 

    • Kak Long Guna cara tradisional je cma. lebih baik dari pkai produc2 yg ada kat pasaran...
      February 17 at 3:16pm · 

    • Cik Axeera eh..mmpu tu..dop kan dop mmpu..heeee..tu klo nk hbs molek la tu kna pkai hok mhl2...heee
      February 17 at 3:16pm · 

    • Syima Shafie cik axeera : waaaaaa, padan beli susu anak jer long weh
      February 17 at 3:17pm · 

    • Zamzarina Zaza syima....cuba lah pakai nano white....zam sblm ni pakai...mary kay...ermm ok...tp mahal skit arr...so zam tukar pakai nano wtihe..plak....ok...coz zam ada cek kulit muka xder msalah cuma kena polish skit jer n mask...tuk still kan kulit tu tjaga....
      February 17 at 3:17pm · 

    • Cik Axeera heee..doh tekpong mke molek dh..nk pkai mnde lg..bsh muke ngan air wudhuk je..lg bgos..
      February 17 at 3:17pm ·  ·  1 person

    • Syima Shafie kak long : mesti payah cara nk proses, dok retiii, nanti lambat nak pakai, tp kak nuyu wak guane ngan pucuk jambu tu?
      February 17 at 3:18pm · 

    • Syima Shafie Zam : nano white tu bawah produk mane? mary kay...wahhhhh...
      February 17 at 3:19pm · 

    • Cik Axeera syima..alg saran kan..dop pyoh la pkai produk2 ni..sbb muka syima molek..kekgi rosak muka tu kang..bru th..
      February 17 at 3:20pm · 

    • Kak Long payah nak cita ni. Cma g umah lah senag....hihihihi....
      pas tu jgn lupa. jgn lah dtg tangan kosong...
      Nak jumpa cma payah sekarang.

      February 17 at 3:20pm · 

    • Syima Shafie Cik Axeera : yg tu selalu diamalkan sehingga ke hujung nyawa insyallah long
      February 17 at 3:21pm · 

    • Cik Axeera sgguh ni syima..kekgi jd mcm muke ambe ni...huuu..dop th nk wat guane dh..
      February 17 at 3:22pm · 

    • Syima Shafie kak long : tulah payoh bebonor nok jupe, klu jupe pun dekat p/card, haduuuuu, jauh plok nok gi jln rmh kak nuyu tu
      February 17 at 3:22pm · 

    • Zamzarina Zaza ermm nano white...mmg nama ia...ke maksud syima nde?mary kay...ni zam guna tuk kulit y normal....ok....tp xtau arr syima....per2 pun kena pakai...gak...lau sush sgt syima ambk collagen arr....still comel kulit....
      February 17 at 3:23pm · 

    • Zamzarina Zaza stakat ni muka zam ok alhamdulillah...
      February 17 at 3:23pm · 

    • Syima Shafie cik axeera : weii, bakpe long, along pakai mender....aaaa tidak, tp umi cma suruh pakai, dia kate, just pakai pencuci jer, utk jaga kulit muka, sbb bila umur dah meningkat, kulit kita akan ada pigmentasi
      February 17 at 3:27pm · 

    • Zamzarina Zaza setuju.....
      February 17 at 3:28pm · 

    • Syima Shafie zam : tu yg beria2 duk ty member2 ni, insyaallah nk try survey..tengQ kawan2ku
      February 17 at 3:30pm · 

    • Zamzarina Zaza a..a..survey ler dulu...lau ada y nk scan kulit muka cuba arr tgk ...br tau maslh muka kt....n senang nk cr produk per y sesuai gan kt...
      February 17 at 3:32pm · 

    • Arisya Alya kulit muka cma kan dah ok..lou nak try..guna la TIA AMELIA..sabun muka nye ok
      February 17 at 3:32pm · 

    • Syima Shafie sya : sabun muka kering tak kulit?
      February 17 at 3:35pm · 

    • Syima Shafie Arisya Alya : sya, cma nok tgk gambor alya, acu ator gok
      February 17 at 3:46pm · 

    • Arisya Alya nanti mggu dpan sya upload..
      February 17 at 4:30pm · 

    • Syima Shafie yup, i tunggu tauuuu
      February 17 at 4:35pm · 

    • Eunice Ng nano white wangi bau nya :)
      February 17 at 6:07pm · 

    • Cik Axeera hoooo..btol tu..pkai pncuci mke je..ni muke pnoh ngn jrwat..haha!
      February 17 at 7:31pm · 

    • Jaja Azmi syurah pink
      February 17 at 9:04pm · 

    • Rini Marini sendayu tinggi pun ok...
      February 18 at 10:48am · 

    • Syima Shafie Ng: nak try survey nano white,netrogena pahni
      C.Axeera : takpe long,still cun 4ever,hihi
      Jaja : yup,suka syurah
      Rini : a ah,pernah try rini,tp kene pakai berterusan kan...

      February 18 at 11:28am · 

    • Eunice Ng ataupun nak try faceshop pun ok gak :)
      February 18 at 4:29pm · 

    • Syima Shafie mahal jugakssss la ng,tak mampu
      February 18 at 5:24pm · 



"LUB U ALL MY FRENSSSSS"

0 comments:

sekadar PERINGATAN untuk teman-teman

JIKA anda didalam.....

"berfikirlah dengan hati yang TENANG, dada yang LAPANG, jiwa yang MATANG"

INSYAALLAH...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KLIK SAYA !!!!

aku SAYANG KELUARGA aku