Thursday, August 13, 2009

ADUSSSSSS..

satu isu besar jgk lah kiranya ni..SATU masalah yang mungkin takboleh settle...rantai emas damia hilang..macamner boleh hilang? kat mane hilang? sape yang curi? ADUSSSSSSS...

seingat mama,2 hari lepas, rantai tu masih ada kat leher mia..sempat lagi mama betulkan kat leher damia...pahtu petang semalam, umi tanye "dik da, dah simpan ke rantai damia ni?" masa tu lah baru sedar rantai dia dah takder...

pastu pi call mak long dia(penjaga mia/mak sepupu), dia kate td petang mmg dah takder...tapi, malam semalam mmg ada lagi seingat mama. So kesimpulannya??????

sebenarnya klu yang hilang tu cincin ke, gelang tangan ke, gelang kaki ke, takder lah TERKESIMA sangat... al kisahnya yang hilang tu rantai buatan tangan..bukan mesin punya..rantai tu rantai mama yang punya......ADUSSSSSSSSSSSSS.

Yang compiusnya...rantai tu mmg tak telus klu damia tanggalkan sendiri, sebabnya papa ikat ngan benang..mmg dah kukuh..Tak logik kalu tertanggal, mmg tak logik kalu orang tarik, mesti ada kesan kat leher dia..

Mama dah cari merata-rata tempat, long pun same..mama dah suruh bak ikhtiarkan...bak pun buat silap mata(ilmu org lame)/bak guna mancis- pahtu ntah mcmner, tersusun2....pahtu bak kater, jarum bawah sekali ni...maknernyer, payah dah nak jumper balik, myB yang curi tu dah jual rantai tu...

lagi satu ikhtiar bak ambik batu sungai...taruk dalam besen yang ada air. Bak kate, kita rendam batu ni...andai kater rantai tu masih ada ngan pencuri tu, Insyaallah dia akan pulangkan..Sebabnya,si pencuri akan rasa panas sepanas2nya...Insyallah...

Kesimpulannya...
  • mama tak tuduh saper2
  • mama tak tau saper yang sanggup ambik rantai damia tu
  • mungkin pencuri tu ambik masa damia tdo
  • mungkin mama kenal pencuri tu
ADUSSSSSSSSSSSSSSSSSSS...

0 comments:

sekadar PERINGATAN untuk teman-teman

JIKA anda didalam.....

"berfikirlah dengan hati yang TENANG, dada yang LAPANG, jiwa yang MATANG"

INSYAALLAH...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KLIK SAYA !!!!

aku SAYANG KELUARGA aku